Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

TrekkerTrekkie Moerkapelle 2023

Afgelopen zaterdag was de 6de editie van TrekkerTrekkie Moerkapelle, onder de stralende zon werd een groot aantal wedstrijden verreden. In de vroege morgen hadden de deelnemers zich al gemeld op het terrein en vanaf half 9 gingen de eerste de baan op. Vanaf 9 uur konden ook de bezoekers naar binnen, waarbij en werd het in de loop van de dag gezellig druk.

Op baan 1 werden alle standaard klasse tussen de 4,5 en 11 ton gereden, dit programma liep tot rond 18 uur en daarna werden de winnaars gehuldigd door de Kiss Miss van het evenement. Hierna volgde nog pick-ups en standaard trucks op deze baan. De sleepwagen die de hele dag actief was op deze baan was G-Force.

Op baan 2 waren de lichtere standaard klasse als eerste gestart, tussen de 2,5 en 3,5 ton en de dames 4,5 ton. Deze waren tegen 1 uur klaar en werden daarna gehuldigd. Ondertussen werd er gewisseld van sleepwagen en maakte de Phyton plaats voor de Hyproslee. En werden de verschillende sportklasse verreden en kwamen daarna de VTN trucks. Alle uitslagen zijn te vinden op: Tractorpulling.app – Moerkapelle – Live results!

Onder het genot van een hapje en een drankje of een ijsje werden door jong en oud de verrichtingen op de baan bekeken. Het zonnige weer zorgde voor een gezellige stemming, waarbij iedereen op zijn gemak bleef hangen tot in de avond. Er was ook merchandise kraam, van alles wat hier verkocht is wordt 1 euro gedoneerd aan de Stichting KIKA kinderkanker vrij, daarnaast kon iedereen een donatie doen in de melkbus bij de ingang/uitgang.

Ondertussen vermaakte de kinderen zich, in een van de vele springkussens, speelde in het zand, zaten op een graafmachine, hingen hoog in de lucht bij de trampolines, maakte een rondje in de rups of lieten zich schminken. Maar ze konden natuurlijk ook laten zien op de kinder trekkertrekkie dat ze hetzelfde konden als de grote mensen.

Rond 10 uur werden de laatste prijzen uitgereikt en ging iedereen weer langzaam richting de uitgang.

Een uitgebreide fotocollectie van de dag is te vinden op: Facebook