Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Benefiet voetbalwedstrijd VV Moerkapelle tegen Creators FC brengt 5.400 euro op

Op woensdagavond 6 maart vond een opmerkelijk voetbalevenement plaats in de gemeente Zuidplas, dankzij een initiatief geleid door inwoner Timon van Dam, onder andere bekend als TikTok creator. In samenwerking met VV Moerkapelle werd die avond een benefiet voetbalwedstrijd georganiseerd tussen VV Groeneweg en Creators FC, het voetbalteam van bekende YouTubers en influencers.

Het evenement, georganiseerd ten behoeve van het goede doel, trok een groot publiek en zorgde voor een opwindende sfeer op het veld. Daarnaast kon een cheque van €5.400,00 worden uitgereikt aan het goede doel, Stichting Make a Memory, die zich inzet voor gezinnen met ernstig zieke kinderen om blijvende herinneringen te creëren.

De Creators FC, onder leiding van onder andere coach Roy en met spelers zoals Glenn Helder, Bailey (freestyle), Luuk Steen, pizzabakker Erik, Joris (Akkamist), Koen Zitoen, keeper Noah Zeeuw, en met scheidsrechter Danny Makkelie, kwamen uit tegen een team van VV Moerkapelle samengesteld uit verschillende heren- en dameselftallen.

Om half 7 openden de deuren en stroomden meer dan 700 toeschouwers binnen om de wedstrijd bij te wonen en om handtekeningen en selfies te bemachtigen met hun favoriete YouTubers. Langzaam kwamen beide teams naar buiten, velen met hun telefoons filmend, voor de warming-up. Tijdens deze periode deelden ze handtekeningen uit en poseerden ze voor foto’s met fans langs de lijnen.

Er vielen in de wedstrijd vele doelpunten, maar aan het eind bleek VV Moerkapelle toch te sterk voor de Creators FC en wonnen met 7-6. De Creators FC hadden kunnen winnen, maar misten een tweetal strafschoppen vlak voor het eindsignaal.

Na afloop verzamelden zich veel mensen tussen het veld en de kleedkamers om nog een laatste kans te benutten om een selfie te scoren of een handtekening te bemachtigen van hun favoriete spelers.

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook