Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk Zevenhuizen

Waar stem ik voor bij de verkiezing voor het Europees Parlement?

Om de 5 jaar kiezen de inwoners van de Europese Unie de leden van het Europees Parlement. Deze leden nemen beslissingen die invloed hebben op uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld over werkgelegenheid, gezondheidszorg, veiligheid en klimaat. De verkiezing voor het Europees Parlement is op donderdag 6 juni 2024.

22 stembureaus

In Zuidplas kunt u in 22 stembureaus uw stem uitbrengen. De stembureaus in gemeente Zuidplas zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Stembureau ‘De Vierkap’ in Oud Verlaat heeft afwijkende openingstijden (13.00 uur tot 21.00 uur).

Een overzicht van alle stembureaus per dorpskern in gemeente Zuidplas vindt u op www.zuidplas.nl/stembureaus.  

Stemmen met een visuele beperking

In alle stembureaus hangt een extra grote kandidatenlijst. Daarnaast ligt er een leesloep, die de tekst op het stembiljet vergroot.

Op het stembureau in het gemeentehuis te Nieuwerkerk aan den IJssel is een speciale stemmal aanwezig.

Op de website verkiezinginbeeld.nl vindt u meer informatie over de toegankelijkheid van een stembureau. Ook kunt u via die website op de verkiezingsdag zelf zien hoe druk het is op een stembureau.

Stemmen is belangrijk

Door te stemmen kunt u meebeslissen over de samenstelling van het Europees Parlement en bepaalt u mede hoe en door wie Europa wordt bestuurd.