Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

VVD Zuidplas scoort grand slam bij pubquiz na spannende strijd in stampvol Swanla

Maar liefst 39 teams had het team van beheerder Fred de Kreek een plekje weten te geven in de theaterzaal van Dorpshuis Swanla om ze op vrijdag 8 maart in de gelegenheid te stellen om deel te nemen aan de eerste aflevering van de 33e pubquiz. Ook aan deze aflevering in het zevende jaar van het bestaan van deze quiz deed weer een aantal nieuwe teams mee, waaronder deelnemers uit Rotterdam, Waddinxveen en Gouda. Ze maakten een mooi debuut, maar moesten in de teams die al langer meedoen wel hun meerdere erkennen. De VVD haalde beide hoofdprijzen binnen, maar deed dat na een zeer spannende strijd.
In de pauze, die altijd plaatsvindt na de vijfde ronde van de eigenlijke pubquiz, stond team de Wasberen nog op een zesde plaats, op slechts 2,5 punt afstand van de VVD, die op dat moment ook al eerste stond. Veelvuldig winnaar de Triviacrackers stond op dat moment nog maar een half punt achter de VVD. Een andere favoriet, de Vlavinkjes uit Nieuwerkerk, stonden met 1,5 punt achterstand ten opzichte van de koploper op de derde plaats. Door een fantastische tweede helft te spelen wisten de Wasberen de tweede plaats te behalen. Met 66,5 punt eindigden ze net een half puntje onder winnaar de VVD. Dat team mag gratis naar de voorstelling van de tributeband van De Dijk en krijgt een diner vooraf. De Wasberen mogen gratis deelnemen aan een volgende pubquiz en daaraan voorafgaand gratis dineren. Op de derde plaats eindigden uiteindelijk de Vlavinkjes, die op 13 april de voorstelling van Say Jezz to Jazz van de Paradise Big Band, ter gelegenheid van vijftig jaar Swanla, gratis mogen bezoeken.
De VVD had eerder op de avond al de andere prijs in de wacht gesleept. In de Zevenhuizense ronde was wel eerst een shoot-out nodig. De VVD en de Bald and the Beautiful wisten beide acht van de tien vragen goed te beantwoorden. In de shoot-out moest geraden worden hoeveel de opbrengst van de activiteiten bij de Hervormde Kerk tijdens het Oogstfeest was. Hoewel beide teams er duizenden euro’s naast zaten, kwam de VVD het dichtst bij het bedrag van € 2.400,- en won daarmee een volle schaal met Hollandse hapjes. Door beide wedstrijden te winnen, kun je stellen dat de VVD een grand slam binnenhaalde op deze weer ouderwets gezellige avond.
De volgende pubquizzen zijn op 17 en 24 mei. Het worden bijzondere afleveringen om het vijftigjarig bestaan van Swanla ook met de pubquizzen te vieren. De inschrijving daarvoor start op zaterdag 16 maart. Inschrijven voor de 34e editie van de pubquiz van Theater Swanla kan via een mailtje aan pubquiz@theaterswanla.nl. Teams moeten bestaan uit minstens vier en maximaal acht personen en deelnemen kost €5,- per persoon.