Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Lentewandeling

Een prachtig wandeling langs de Hollandsche IJssel en door Park Hitland vindt plaats op 16 maart vanaf 10:30. Wandelpaden, paardensporen en de ’s Gravenweg leiden je van steenovens Klein Hitland naar Molen Windlust en weer terug. Andersom? Kan ook!
In een rustig tempo, genietend van de bomen, struiken, geritsel en getjilp van vogels en andere kleine dieren is het ongeveer 2 ½ kilometer naar de rust. En of dat in het ene geval de molen is of het andere de steenovens, voor elke betalende wandelaar staat er een kopje koffie, thee of beker fris te wachten. Vanaf de rust loop je een andere route van ca 2 ½ kilometer terug naar de start.
Zowel bij molen Windlust als bij steenovens Klein Hitland kun je daarna nog, wanneer je dat wilt, worden rondgeleid. Trek in meer koffie, thee of fris? Daar rekenen we een kleine bijdrage voor. Om, als monument, aan een bijdrage te komen voor het onderhoud vragen wij € 5,00 voor het uitzetten van de tocht en een kopje koffie, thee of fris. Ook krijg je een prachtig herinneringsvaantje mee.
Dus, strek de benen, adem de beginnende lente lucht in en geniet van het park Hitland, dat langzaam groen kleurt, en van de beide monumenten.
Starten kun je dus vanaf Molen Windlust of vanaf de Steenovens. Inschrijven en betalen kun je ter plaatse doen vanaf 10.00 uur. Om 16.00 sluiten wij.