Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Online test voor grip op geldzaken ruim 500.000 keer ingevuld

De Geldfit-test op geldfit.nl is ruim 500.000 keer ingevuld. Op geldfit.nl kunnen mensen aan de hand van een simpele test in twee minuten ontdekken hoe financieel ‘fit’ ze zijn en wat ze kunnen doen om meer grip op hun geld te krijgen. Wie de test doet krijgt na afloop een online advies. Mensen kunnen daar zelf mee aan de slag, maar er is ook een groep die er hulp bij kan gebruiken. Dankzij de samenwerking tussen gemeente Zuidplas en Geldfit komen mensen bij de juiste hulp in de buurt terecht.

Ongeveer twee derde van de mensen die de test heeft gedaan heeft geen grote achterstanden. Met de informatie en tools op geldfit.nl worden deze mensen geholpen meer grip op hun geld te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld met behulp van de potjes-check zien op welke regelingen je recht hebt. Door aanspraak te maken op die regelingen kun je in veel gevallen je inkomsten verhogen.

Op tijd actie ondernemen

Martin Suithoff, directeur van Geldfit: “Het is goed om te merken dat mensen met behulp van de Geldfit-test inzicht krijgen in hun geldzaken. Door op tijd actie te ondernemen kun je voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Zo hebben veel mensen met behulp van de potjes-check en het Tijdelijk Noodfonds Energie de weg gevonden naar regelingen en potjes waar zij voor in aanmerking kwamen. Het voorkomt stress als je weet wat je mogelijkheden zijn en hoe je je inkomen kunt verhogen.”

Maatwerk en lokale hulp

Ongeveer een derde van de mensen die de Geldfit-test invult ervaart wel financiële problemen. Suithoff vervolgt: “We horen regelmatig verdrietige verhalen van mensen die grote problemen ervaren. Dat gebeurt veelal telefonisch via 0800-8115, of via de chat. Vaak is er hulp in de eigen gemeente beschikbaar, maar weten mensen niet waar ze terecht kunnen. Daarom zijn we blij dat we dankzij de samenwerking met gemeente Zuidplas mensen in contact kunnen brengen met passende hulp. Dat kan naast schuldhulp ook andere hulp zijn. Bijvoorbeeld hulp via organisaties als het Leger des Heils, SchuldHulpMaatje of Humanitas. En als iemand slechts één schuldeiser heeft, dan kunnen we ook vaak direct contact leggen met die organisatie. Op die manier kan er in veel gevallen een afspraak gemaakt worden voor een haalbare betalingsregeling.”

Campagne Week van het geld

Om meer mensen grip op hun geld te geven start tijdens de Week van het geld een campagne om mensen op Geldfit te wijzen. Honderden grote werkgevers, bedrijven en gemeenten wijzen hun werknemers, klanten en inwoners op geldfit.nl en 0800-8115.

Over Geldfit

Geldfit geeft mensen weer grip op hun geld. Via de website geldfit.nl krijgen mensen inzicht in hun financiële situatie. Met artikelen, online tools en een test zien ze direct welke stappen zij kunnen zetten om financieel gezond te blijven of te worden. Ontvangt iemand liever direct persoonlijk advies? Dan kunnen ze gratis bellen naar het landelijke nummer van Geldfit: 0800-8115. Geldfit is een initiatief van NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Dit is een samenwerking van gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties. Samen willen we dat mensen eerder bij passende hulp uitkomen.

foto: Nederlandse Schuldhulproute