Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Breicafé Zuidplas bestaat 15 jaar

Het Breicafé Zuidplas is ooit begonnen in de Batavier in het jaar 2009, maar moest na een tijdje vanwege het grote aantal deelnemers verhuizen naar een grotere ruimte. Sinds die tijd komt het breicafé wekelijks samen in het restaurant van de Meander. Ondertussen bestaat het breicafé Zuidplas al weer 15 jaar in Nieuwerkerk. Dit was reden voor wethouder Frans Klovert om eens een kijkje te nemen en ook een cheque namens de gemeente Zuidplas te overhandigen. Daarnaast kreeg hij een spoedcursus breien, aangezien hij in zijn toespraak aangaf dat hij vroeger niet verder dan punniken was gekomen.

Wekelijks komen zo’n 40 personen bijeen om te breien, punniken, haken en dergelijke, en om handwerkpatronen uit te wisselen. Er worden truien, dassen, handschoenen, enzovoorts gebreid, niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor meerdere goede doelen. Ook worden artikelen gemaakt om zelf te verkopen op een beurs, markt of braderie, zodat uit die opbrengst weer brei- en handwerkboeken en materialen kunnen worden aangeschaft. De vrijwilligers die elke week aanwezig zijn, kregen van de SAZ een bos bloemen.

Deelname aan het “Breicafé Zuidplas” is gratis en voor iedereen toegankelijk. Koffie en thee is voor eigen rekening. Elke maandag 14:00 tot 16:30 uur in De Meander, Boslaan 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer informatie is te krijgen via: 06 – 53 87 64 35 of e-mail: breicafe@sazuidplas.nl