Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Comité lanceert website voor Behoud IJsselpark

Het Comité Behoud IJsselpark heeft de website www.behoudijsselpark.nl gelanceerd in verband met de ontwikkelingen en plannen van de gemeente Zuidplas voor de bouw van drie basisscholen en een gymzaal in het IJsselpark.

Marjan Domhof, een van de initiatiefnemers van het comité: “We ervaren een ernstig gebrek aan juiste informatie vanuit de gemeente en zien dat er vanuit onderzoek geen grondslag is voor scholenbouw in het IJsselpark. Niet voor permanente bouw, noch voor een tijdelijke school en de gemeente beweert het tegenovergestelde. De onderbouwing voor het IJsselpark rammelt aan alle kanten en als we niet heel alert zijn, zullen de voorbereidingen in het IJsselpark snel starten middels een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan”.

Het comité is kritisch over de procesgang, waarom wordt ingezet op een tijdelijke ontheffing terwijl de ambitie een permanente scholenboulevard is? Het comité kan niet anders concluderen dan dat dit de weg van de minste weerstand is; voor een tijdelijke ontheffing heeft het college van burgemeester en wethouders geen toestemming van de gemeenteraad nodig en is geen participatie van omwonenden vereist.

Het is belangrijk dat inwoners van Zuidplas weten wat hier speelt. Daarom verzamelt het Comité kennis op basis van de beschikbare informatie en voert gesprekken met raadsfracties, projectbureau Zuidplas, de wethouder, scholen, ouders etc.. Deze opgedane inzichten worden gedeeld op de net gelanceerde website en via een nieuwsbrief.