Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk Zevenhuizen

Sportstichting Zuidplas brengt ook in 2024 jong en oud in beweging

Januari was een actieve maand voor het team Sport en Bewegen van Sportstichting Zuidplas. De buurtsportcoaches waren onder andere te vinden in het woonzorgcentrum Zevenster in Zevenhuizen en op de Thorbecke Talentschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. Jong en oud werd gemotiveerd om in beweging te komen. In Zevenhuizen was dit in de vorm van een spelletjesmiddag waarbij onder andere een interactieve tovertafel werd ingezet, terwijl in Nieuwerkerk de jongeren met een smoothie fiets werden uitgedaagd om in beweging te komen en na te denken over voeding.

Naast de organisatie van deze laagdrempelige activiteiten was het team Sport en Bewegen druk met een netwerkbijeenkomst voor buurtsportcoaches en de gympluslessen voor kinderen in de basisschoolleeftijd die op het gebied van motorische ontwikkeling ondersteuning kunnen gebruiken. In 2024 onderzoekt de Sportstichting de mogelijkheden voor het bieden van verenigingsondersteuning. Sportverenigingen in Zuidplas gaan hier binnenkort, in de vorm van een vragenlijst, meer van horen. Bovendien keert in dit Olympische jaar het Sportgala terug in Zuidplas. Wie wordt de sportman, -vrouw of -club van Zuidplas? Komend jaar kunnen de inwoners van Zuidplas weer leuke evenementen, acties en een wisselend cursusaanbod verwachten. ‘Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de opzet van een beweeguur voor ouderen, een beweegcoach voor één op één advies en staat het organiseren van zwemmen met dementie en zwemmen voor verstandelijk beperkten hoog op het wensenlijstje’ aldus de nieuwe teamleider Sport en Bewegen Kim Santbulte.

Kortom 2024 barst nu al uit zijn voegen met alle activiteiten en plannen om alle inwoners van Zuidplas gezond, actief en vitaal te houden. Kunt u niet wachten om in beweging te komen? Neem dan eens een kijkje op de website actiefinzuidplas.nl