Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Derde editie Mediterraans Moordrecht barst op 1 juli los

Het vrolijke zomerfestijn Mediterraans Moordrecht, winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2022, trapt op zaterdag 1 juli af met de themadag ‘Fiesta del arte’. Kom die dag gezellig naar het Kerkplein in Moordrecht, want daar is van 11:00 tot 18:30 de centrale plek van een dag vol kunst, straattheater & live muziek. Voor en rondom de deur van galerie Mevrouw Boon (Dorpsstraat 60) strijken intussen schilders en kunstenaars neer om hun creativiteit aan het publiek te demonstreren, terwijl jong en oud van 13:00 tot 17:00 kan meedoen aan een kunstworkshop op het Vleerplein. Voor wie écht geen genoeg kan krijgen van deze zonnige sfeer, is er om 20:00 een mediterraans carillonconcert vanuit de Dorpskerk. De openingsdag luidt een periode van twee maanden in – van 1 juli tot en met 26 augustus – waarin de oude dorpskern van Moordrecht is versierd met kleurrijke bloemen en waslijnen zoals je die ook in landen aan de Middellandse Zee ziet, het perfecte decor voor een zomerwandeling. Op zaterdag 26 augustus wordt Mediterraans Moordrecht afgesloten met een Franse bric-à-brac en live muziek. Veel om naar uit te kijken dus!

Moordrecht, het mediterraanse dorp aan de Hollandsche IJssel

Mediterraans Moordrecht is een buurtinitiatief van galerie Mevrouw Boon in de Dorpsstraat. Het idee ontstond in het voorjaar van 2021, toen het vanwege corona moeilijk was om op vakantie te gaan. “Door waslijnen op te hangen in de toch al wat mediterraans aandoende oude dorpskern van Moordrecht haalden we het buitenland naar eigen land,” vertellen galeriehouders Ron Eikenhout en Jan-Pieter van IJzendoorn. “Een klein idee, dat met de hulp en het enthousiasme van buren, de gemeente en sponsorende bedrijven is uitgegroeid tot een compleet zomerevenement waarvan heel het dorp en de gemeente Zuidplas kan meegenieten. Kom dat ook zeker allemaal doen op 1 juli en 26 augustus, want dit worden twee heerlijke dagen om in de oude dorpskern van Moordrecht te vertoeven!”

Waslijnenwedstrijd: maak de mooiste waslijn

Hoe leuk zou het zijn als niet alleen de oude dorpskern maar héél Moordrecht zich kleurt met vrolijke waslijnen? Daarom roept de organisatie van Mediterraans Moordrecht iedereen op om creatief aan de slag te gaan. Maak in jouw straat je eigen waslijn, fotografeer deze en deel de foto op Instagram met #mediterraansmoordrecht2023. De mooiste waslijn wint een Albert Heijn-boodschappentegoed van 100 euro! Check www.mediterraansmoodrecht.nl/waslijnenwedstrijd voor meer info.

Meer weten?

Check www.mediterraansmoordrecht.nl of volg Mediterraans Moordrecht op Facebook en Instagram.