Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lampionnenoptocht Zevenhuizen 2024

Afgelopen zaterdagavond genoten talloze kinderen en ouders van de sfeervolle lampionnenoptocht in Zevenhuizen. Het donkere Hennipgaarde werd verlicht door een kleurrijk lint van deelnemers, allen voorzien van fonkelende lampjes en fakkels.

De weersomstandigheden werkten mee, zonder een spatje regen of een zuchtje wind. De maan droeg bij aan de betoverende atmosfeer van het evenement. Vele kinderen hadden prachtige lampionnen meegebracht, waarvan sommigen hun eigen creaties waren, zoals die van Janne en Twan, die na afloop werden beloond met een leuke prijs. Denny en Fleur ontvingen ook prijzen voor hun opvallende verkleedpartijen, volgens het oordeel van de jury.

Langs de route hadden bewoners gezorgd voor extra sfeer met versieringen, muziek en zelfs lekkernijen. De wandelaars werden onderweg beloond met lekkernijen en aangemoedigd door het trommelgeroffel van Afslag 9.

Bij Dorpshuis Swanla werden de deelnemers feestelijk onthaald, kregen ze heerlijke warme chocolademelk om op te warmen en werden de prijswinnaars bekendgemaakt. Het jaarlijkse evenement, georganiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen ter ere van de verjaardag van Prinses Beatrix, bracht wederom een onvergetelijke avond vol gezelligheid en creativiteit.