Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

“200 jaar Mauritshuis” door Wendy Fossen op 13 september

De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen, van 20.00 uur tot 22.00 uur op 13 september. Het begint een traditie te worden dat de openingslezing wordt gegeven door Wendy Fossen.

Zij zegt over de lezing het volgende:
In 2022 is het precies 200 jaar geleden dat het Koninklijk Kabinet voor Schilderijen het Mauritshuis zijn deuren opende voor het publiek. Kunsthistorica Wendy Fossen neemt je tijdens een boeiende lezing mee door de geschiedenis van dit beroemde museum en de indrukwekkend collectie van meesterwerken. Zo hoor je bijvoorbeeld waarom het museum het Mauritshuis wordt genoemd en waarom het Koninklijk is. Of waarom de Anatomische Les van Rembrandt in het Mauritshuis hangt en niet in het Rijksmuseum en voor hoeveel het Meisje met de Parel ooit werd gekocht.

U kunt vanaf heden hiervoor inschrijven: een mail naar sbkzuidplas@gmail.com volstaat. Daarin vermeldt u: Lezing Mauritshuis. Vrienden van SBKZ betalen slechts € 5, overige belangstellenden betalen € 12. Te voldoen op bankrekening: NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas. o.v.v. Lezing Mauritshuis en uw naam.