Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

De Zonnebloem afdeling Moordrecht ging naar het Cobra Museum

De Stichting Museum Plus Bus, een gewaardeerde culturele partner van de Vriendenloterij, maakt het mogelijk voor diverse doelgroepen, waaronder ouderen, om te genieten van museumbezoeken. Op 18 januari werden de deelnemers van de Zonnebloem Moordrecht uitgenodigd voor een bijzondere dag in het Cobra Museum van Moderne Kunst in Amstelveen.

Met chauffeur Frits achter het stuur navigeerden ze veilig door het drukke verkeer en bereikten ze, zij het iets verlaat, het Cobra Museum. Daar werden ze hartelijk verwelkomd met koffie en appelgebak, waarmee de dag meteen warm begon.

Een boeiende rondleiding door het Cobra Museum, dat de eigen collectie van de 20e eeuw en hedendaagse kunst beheert en presenteert, liet de deelnemers kennismaken met inspirerende kunstwerken. Na deze culturele ontdekkingsreis stond een heerlijke lunch voor hen klaar, waarna er tijd was om op eigen gelegenheid het museum verder te verkennen.

Rond 16.00 uur bracht chauffeur Frits hen weer keurig terug naar Moordrecht, waarmee deze prachtige en boeiende dag tot een einde kwam. De deelnemers van de Zonnebloem Moordrecht koesterden de herinneringen aan een dag vol kunst, gezelligheid en warmte, dankzij de genereuze steun van de Vriendenloterij en de inzet van de Museum Plus Bus.