Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Het Grote Schoolsporttoernooi Zuidplas komt eraan

Vandaag was een spannende dag voor de kindergemeenteraad. Ze stonden op het punt om hun plan te presenteren aan de gemeenteraad, over het idee dat ze dit jaar hadden bedacht. Jaarlijks brainstormden de kinderen van de kindergemeenteraad, samen met hun klasgenoten uit groep 8 van de basisschool, over plannen om te realiseren in de gemeente Zuidplas.

Op de kinderraadvergadering van 6 december 2023 werden alle plannen van de kindergemeenteraadsleden enthousiast gepresenteerd. Na de presentaties volgde een spannende stemming. Eén plan sprong eruit en eindigde op de eerste plaats: Het Grote Schoolsporttoernooi Zuidplas.

Het beoogde doel van de kindergemeenteraad was het organiseren van een eendaags sporttoernooi met diverse sporten voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Zuidplas. Het plan, dat op 6 december werd voorgesteld, omvatte vier verschillende sporten: voetbal, basketbal, hockey en waterpolo.

Het brein achter dit succesvolle plan was Tim Velthuizen van de Elimschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zijn idee zou niet alleen zorgen voor een dag vol sport en plezier, maar ook de gemeenschapszin onder de scholen in Zuidplas versterken. Daarnaast zal er die dag een gezonde snack aanwezig voor de sporters. Verschillende wethouders en raadsleden toegezegd die dag aanwezig te zullen zijn.