Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk Zevenhuizen

De Kunst van Verbinding

Op woensdag 3 juli ontving wethouder Frans Klovert de winnaars van de Cultuurprijs 2023, Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp van de Historische Vereniging Moordrecht, voor een speciale gelegenheid. Samen met Trudi Bos-Vink en Jan-Tjeerd de Jong bedachten zij het initiatief om basisschoolleerlingen uit elk dorp in de gemeente Zuidplas een kunstwerk te laten vervaardigen. Dit project leverde hen een cheque van 850 euro op en zorgde voor een kleurrijke culturele bijdrage aan de gemeenschap.

Onder de begeleiding van beeldend kunstenaar Trudi Bos-Vink hebben kinderen uit de verschillende dorpen elk een uniek schilderij gemaakt. De ringvaart, die door alle vier de dorpen van Zuidplas heen gaat, werd als verbindende schakel gebruikt in het kunstwerk. Ook Oud Verlaat kreeg een plaatsje op het schilderij. De kinderen hebben in het schilderij ook heel veel herkenbare punten van de verschillende dorpen verwerkt. Naast de vlag van Zuidplas, zijn in de afzonderlijke dorpen ook de dorpsvlaggen geschilderd. Het gezamenlijke kunstwerk, genaamd ‘De kunst van Verbinding’, zal de komende tijd te bezichtigen zijn in het gemeentehuis en daarna door de gemeente reizen. De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk mensen het schilderij komen bewonderen.

Wethouder Klovert onthulde het schilderij samen met beeldend kunstenaar Trudi Bos-Vink en de nieuwe kinderburgemeester Julie van Nieuwenhuijzen, in aanwezigheid van de jonge kunstenaars en bedenkers. Alle kinderen die meegeholpen hadden, kregen een boekje en een mok waarop ook het schilderij stond, uitgereikt door Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp. De feestelijke gebeurtenis werd opgeluisterd met muzikale begeleiding van Laura Beatriz, een hapje en een drankje.