Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Petitie ‘zeg NEE tegen een groot AZC’ al meer dan 1.000 keer ondertekend

De petitie ‘Zeg nee tegen een groot AZC’ is in nog geen week tijd al door meer dan 1.000 mensen ondertekend. Dinsdagmiddag heeft het platform ‘Asielopvang Zuidplas’ de petitie online gezet, en in de loop van zondag werd het aantal van 1.000 ondertekenaars bereikt.

Het plan om een AZC met ruimte voor 300 personen te vestigen aan de Zuidplasweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, dat door het college van Zuidplas de afgelopen twee jaar in het geheim is voorbereid. En dat pas in december 2023 openbaar is gemaakt voor de direct betrokkenen en andere inwoners van Zuidplas, middels een brief naar direct omwonenden en twee informatieavonden. Blijkt op weinig steun van de inwoners te kunnen rekenen.

Het platform ‘Asielopvang Zuidplas’ streeft ook naar een veel kleinere opvang in Nieuwerkerk en spreiding van de totale groep over de verschillende dorpen van Zuidplas. Komende woensdag zal het platform een vreedzame protestmars houden vanaf het Fresiaveld naar het gemeentehuis en daar aanwezig zijn bij de gemeenteraadsvergadering die als onderwerp de asielopvang heeft.

De petitie van het platform ‘Asielopvang Zuidplas’ is te vinden op: https://www.petities.com/nieuwerkerk_zeg_nee_tegen_een_groot_azc