Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Niemo Barracuda bij winterkampioenschappen

Na een korte winterstop waren de selectiezwemmers van Niemo Barracuda aanwezig bij de Provinciale Winterkampioenschappen. Jinth Engelse had met zes podium plaatsen haar vorm nog niet verloren. Ook Mila Oomens had met drie podium plaatsen een zeer succesvol weekend, vooral met de gouden medaille op de 50 meter schoolslag was Oomens zeer tevreden. In de estafette wedstrijden werd ook zeer verdienstelijk gezwommen, de prestigieuze wisselslag werd door de dames Denise Boereboom, Anouchka Bos, Mila Oomens en Amber Hesper bekroond met een zilveren medaille.

Jeroen Baars liet van zichzelf horen bij de heren senioren, op beide afstanden waarvoor hij was geplaatst mocht hij eremetaal laten omhangen. Een druk programma voor zowel Mitchell van Dijk en Joep Lindhout, beide zwemmers tikte op vier afstanden aan met een PR.

Aminata Turay had zichzelf op acht afstanden geplaats en kon zelfs op drie programma’s een PR noteren. Demi Bos had met vier starts een iets minder vol programma, ook Bos kon zichzelf op drie afstanden verbeteren en op de 50 meter vrijeslag naderde ze met 0,02 seconden de magische 30 seconden grens.

Op de foto v.l.n.r de estafette dames Denise Boereboom, Anouchka Bos, Mila Oomens en Amber Hesper.