Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Triviacrackers trekken aan het langste eind bij gezellige pubquiz in stampvol Swanla

Aan de eerste aflevering van de 32e editie van de pubquiz in Swanla deden op vrijdag 19 januari maar liefst 36 teams uit de hele regio mee. De theaterzaal van Dorpshuis Swanla was daarmee stampvol afgeladen. In een gezellige sfeer werd een spannende strijd gestreden tussen met name drie teams. Veelvuldig winnaar de Triviacrackers trok uiteindelijk aan het langste eind en bleef daarmee de VVD ruim voor. Het pubquizteam van deze politieke partij pakte wel de winst in de Zevenhuizense ronde.

Ook op vrijdag 19 januari waren er onder de 36 teams weer enkele teams die voor het eerst meededen aan de razend populaire pubquiz, die georganiseerd wordt door de theatercommissie van Dorsphuis Swanla om het theaterprogramma te promoten. Dat deze nieuwkomers niet meteen in de prijzen vielen zal niemand verbazen. Toch wisten The lady’s uit Moerkapelle, Bloed, zweet en bier uit Zevenhuizen en de bedrijventeams Leiding Legends, uit Moerkapelle, en TKH uit heel Zuid-Holland voor een eerste keer aardig mee te komen. In de strijd om de drie prijzen in de Zevenhuizense ronde deden zij echter niet echt mee. Daarin ging het tussen de teams die hun oorsprong in Zevenhuizen hebben. Uiteindelijk wist het team van de VVD met 7 punten maar liefst vijf teams met 6 punten voor te blijven. De schaal bittergarnituur ging naar de vertegenwoordigers van de plaatselijke afdeling van deze politieke partij.

Ook in de gewone pubquiz, die over tien rondes gaat, ging de strijd om de prijzen tussen een aantal oudgedienden. De derde prijs, een gratis bezoek aan de tributeband van De Dijk, ging tot hun eigen verrassing naar team De Wasberen. De leden van dit team behaalden gezamenlijk 63 van de 82 te behalen punten. Hoewel de VVD en de Triviacrackers in de pauze nog op een gedeelde eerste plaats stonden, bleef de VVD met 63,5 punten de Wasberen maar net voor. De VVD mag een volgende keer gratis deelnemen aan de pubquiz met een diner vooraf. Ook de winnaar van afgelopen vrijdag, de Triviacrackers mogen een keer gratis komen eten in Swanla. Dat mag voorafgaand aan de voorstelling van Willie Wartaal, die de teamleden ook gratis mogen bezoeken. De Triviacrackers bereikten de eerste plaats door 67 punten te scoren.


Vrijdag 26 januari vindt de tweede aflevering van de 32e editie plaats, maar ook die pubquiz is volledig uitverkocht. Vanaf zaterdag 27 januari, 10.00 uur, kan via een mailtje aan pubquiz@theaterswanla.nl worden ingeschreven voor de 33e editie van de pubquiz van Theater Swanla. Teams moeten bestaan uit minstens vier en maximaal acht personen en deelnemen kost €5,- per persoon.