Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Michael Burgmans nieuwe gemeentesecretaris in Zuidplas

Michael Burgmans is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Zuidplas. Hij volgt Andreas de Graaf op, die sinds juni 2023 interim gemeentesecretaris is. Burgmans (40 jaar) werkt al sinds 2007 voor de gemeente. Eerst in Zevenhuizen-Moerkapelle en sinds de fusie in 2010 met Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel voor heel Zuidplas. De laatste jaren werkte hij er als directeur Opgaven & Gebiedsontwikkeling en was hij loco-gemeentesecretaris.

Een gemeentesecretaris is de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Daarnaast is hij de eerste adviseur van het college en representeert hij de gemeente in diverse regionale platforms. Kortom, hij werkt voor en met de bestuurders van Zuidplas, de ambtelijke organisatie, de gemeenteraad en samenwerkingspartners in en buiten Zuidplas.

Wethouder Daan de Haas (portefeuillehouder personeel en organisatie) is zeer tevreden dat Burgmans de nieuwe gemeentesecretaris in Zuidplas wordt. “Hij kent de gemeente en de ambtelijke organisatie heel goed. Hij kent de dossiers en was ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Middengebied. In mijn jaren als wethouder heb ik hem ervaren als zeer kundig adviseur voor het bestuur met een goed politiek gevoel. We hebben dit goed overwogen, ook gesprekken met externe kandidaten gehad en zijn eensgezind tot de conclusie gekomen dat Burgmans voor ons de gewenste gemeentesecretaris is.”

Burgmans vindt het een hele eer: “Dit had ik nooit kunnen denken toen ik in 2007 begon in Zevenhuizen. Ik heb in al die jaren steeds verder kunnen groeien binnen deze organisatie en ik ben trots dat ik ook deze stap hier mag maken. Het is een groot voordeel dat ik Zuidplas, de regio en mijn collega’s al goed ken. Samen gaan we verder werken aan een mooi Zuidplas.”