Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Pinksterkamp jeugdbrandweer Zuidplas en Bückeburg

Dit jaar wordt het pinksterkamp voor de jeugdbrandweer georganiseerd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Naast onze eigen jeugdbrandweer is ook de jeugdbrandweer van Bückebrug aanwezig. Achter het buitenbad van het Polderbad zijn een groot aantal opgebouwd waar alle aanwezige de komende nachten kunnen slapen en waar ook een deel van de activiteiten plaats zal vinden.

Vrijdagavond rond 8 uur ’s avonds zijn de gasten uit Bückeburg aangekomen met een tweetal bussen en verschillende brandweer busjes en vrachtwagen en reis van 6 uur door files en een tussenstop welke de buschauffeurs verplicht moesten houden. De jeugdbrandweer uit Bückeburg is wel wat groter dan de jeugdbrandweer uit Zuidplas. In totaal zijn er ruim 100 kinderen meegekomen en een groot aantal begeleiders. Terwijl er ongeveer 10 jeugdbrandweerleden uit Zuidplas zijn. Dit komt o.a. doordat de jeugdbrandweer in Nederland zich richt op de doorstoom naar de (vrijwillige) brandweer. En in Duitsland is de jeugdbrandweer veel meer sport en spel wat in Nederland meer bij de scouting zou zitten.

Al met al is het de komende dagen gezellig druk op het veld achter de parkzoomhal en worden er dus heel veel sport en spel activiteiten georganiseerd. En zorgt de gezamenlijke Nederlandse en Duitse leiding voor een zeer afwisselend programma en zullen er ook nog wat activiteiten in het hitland of schollebos plaatsvinden.

Op zaterdag morgen na het ontbijt en de eerste bewegingen op de muziek van Snollebollekes om iedereen wat op te warmen voor de dag, kwam ook Burgemeester Han Weber voorbij om het pinksterkamp officieel te openen. Ook werden er vanuit Bückeburg een aantal lokale geschenken gegeven aan de Nederlandse leidinggevenden en kreeg de jeugdbrandweerleden ook een aandenken aan deze dag. Voor alle (buitenlandse) gasten waren er daarna stroopwaffels. En toen was het tijd om nog een groepsfoto te maken van alle aanwezig.

Hierna kon iedereen nog even lekker genieten van de zon, voordat de sport en spelmiddag van start zou gaan.

We hebben nog een wat uitgebreidere fotocollectie staan op Facebook