Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Start klankbordgroep opvanglocatie Zuidplasweg

De gemeente Zuidplas start met een klankbordgroep voor de opvanglocatie aan de Zuidplasweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar het COA maximaal 300 bewoners wil huisvesten (bestaande uit statushouders, kansrijke asielzoekers en bij leegstaande bedden ook asielzoekers die nog eerder in hun procedure zitten). Na een reeks drukbezochte informatieavonden en uitgebreide gemeenteraadssessies mogen nu een klein aantal inwoners meepraten.

De klankbordgroep biedt inwoners de gelegenheid om mee te denken over de ruimtelijke en maatschappelijke aspecten van de opvanglocatie. De eerste bijeenkomst vindt plaats vandaag, maandag 10 juni, van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis. De groep zal tot zes maanden na de opening van de locatie maandelijks vergaderen.

Inwoners konden zich aanmelden om deel te nemen, mits zij constructief en respectvol met elkaar in gesprek gaan. De klankbordgroep bestaat uit maximaal 11 inwoners en daarnaast zullen ook vertegenwoordigers van de gemeente, politie en het COA aanwezig zijn. De bijeenkomsten richten zich op de inrichting en kwaliteit van de omgeving en later ook op maatschappelijke thema’s zoals veiligheid en werkgelegenheid.

De 11 inwoners die zitting hebben in de klankbordgroep, zijn als volgt verdeeld: Orchideeveld (2x), Fresiaveld (1x), Zuidplasweg (2x), Tweede Tochtweg (1x), Verbindingsweg (1x), Veldenbuurt (2x) en Nieuwerkerk overig (2x).