Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Nieuwerkerk

55+ers zijn het jaar goed gestart met fit-test in Dorpshuis Op Moer

Afgelopen zaterdag hebben inwoners van de gemeente Zuidplas hun fitheid kunnen meten tijdens de fit-test in Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle. De deelnemers waren erg enthousiast. De test geeft de deelnemers inzicht in hun fitheid ten opzichte van het gemiddelde van leeftijdsgenoten in Nederland.

‘Vaak weten deelnemers zelf wel wat hun sterke en minder sterke punten zijn, maar hoe hun fitheid is -vergeleken met leeftijdsgenoten- is vaak toch een verrassing’, vertelde Gabriëlle Matarazzi van Sportstichting Zuidplas. De Sportstichting organiseerde de fit-test voor alle 55+ers in de gemeente Zuidplas. De test meet onder andere de coördinatie, lenigheid en conditie. ‘Ik dacht dat ik veel wandelde maar de wandeltest heb ik toch niet kunnen afmaken, ik ga toch wat intensiever wandelen’, stelde een van de deelnemers na afloop vast. Andere deelnemers kwamen tot de conclusie dat ze leniger waren dan gedacht en dat deelname aan de test vooral erg leuk was én voor iedereen haalbaar is. De deelnemers keerden na afloop van de test gemotiveerd huiswaarts.

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd hoe fit u bent? Dan kunt u zich aanmelden voor de Fit-test op zaterdagmiddag 11 februari in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Opgeven kan via www.actiefinzuiplas.nl of bel 06-13172386.