Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Al tien jaar Blokkies

Woensdag 8 november werd het 10 jarig bestaan van Blokkies gevierd in ’t Blok, maar liefst 43 kinderen vierde het feestje mee. ‘T Blok was voor de gelegenheid versierd met vlaggetjes en ballonnen. Ook waren er speciale tekeningen gemaakt voor deze 10 jarige verjaardag, deze werden vol trots aan de bar opgehangen.

Maar er werd natuurlijk ook druk geknutseld, van leuk versierde tasjes tot taartpunten! Wie jarig is trakteert, dus werden de kinderen ook nog verrast met het een niet aangekondigde activiteit, het versieren van cupcakes. En was het mogelijk om mee te doen met het oudewets muis happen. Aan einde van de middag gingen de knutselwerken mee naar huis en kregen de kinderen nog een zakje chips en een leuke lolly vanwege het feestje.

Het clubje is 10 jaar geleden begonnen met met Jolanda en Henrike vanuit stichting VEDJ? Toen die ermee stopte, vonden zij dat de er wel een mogelijkheid voor kinderen moesten blijven om te laten knutselen. Dit omdat er thuis vaak te weinig geknutseld wordt. Maar al snel volgende nog Wilma en Manuela en vormt dit kwartet dus al jaren het succesvolle team van de Blokkies

Elke maand komen er ongeveer 30 kinderen en de kosten zijn 2,50, met elke maand weer een ander thema of onderwerp. Toen de kinderen weer weg waren, kregen de dames nog een taart aangeboden door de stichting ZO! en kon deze opgegeten worden nadat alles weer was opgeruimd.