Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Kaarsjesavond Oude Dorp Nieuwerkerk

Op vrijdag 8 december 2023 onderging het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel een betoverende transformatie tijdens de Kaarsjesavond, een gezellig evenement georganiseerd door de ondernemers van het Oude Dorp. Van 17.00 tot 21.00 uur werd het Oude Dorp gehuld in sfeervolle verlichting, waar saamhorigheid en festiviteiten centraal stonden.

De kerstmarkt, beloofd extra sfeervol dit jaar, bood diverse kraampjes met snuisterijen, kerstcadeautjes en meer. Lokale ondernemers uit het Oude Dorp en uit andere gemeenten runden veel van deze kraampjes, die ook culinaire verleidingen boden met heerlijke hapjes en drankjes.

Verschillende lokale organisaties voegden een feestelijke noot toe met optredens. Dansschool REND, drumfanfare DKV en het Koperensemble DMB zorgden voor kerstvertier waar de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel volop van genoten.

Naast de optredens waren er diverse activiteiten voor jong en oud. Creatievelingen konden hun eigen kerstkaarten maken om vrienden, familie of iemand speciaals te verrassen. Voor de dansliefhebbers was er een vrolijke Silent Disco, waar deelnemers op kerstmuziek konden swingen in een unieke, stille omgeving. Een fotomoment met de Kerstman bood een blijvende herinnering aan deze bijzondere tijd van het jaar.

Foto’s: Henrike Koetsier & Linda Wirodikromo

Video door Dick Groenendal: https://fb.watch/oTbpxLHcrN/