Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk Zuidplas

Wereldwinkel en Duurzaamheidsplatform gaan samenwerking aan

Zaterdagmorgen 30 september werd in aanwezigheid van wethouder Wybe Zijlstra de start aangekondigd van de samenwerking tussen de Wereldwinkel Nieuwerkerk aan den IJssel en Duurzaamheidsplatform Zuidplas.

Jacques Bovens van de Wereldwinkel geeft aan dat iedereen vanaf heden van harte welkom is in de Wereldwinkel met vragen over duurzaamheid. En dat beide organisaties de kennis bundelen en het ook goed is voor de Dorpsstraat dat mensen nu ook gewoon lokaal ergens langs kunnen gaan. En dat de samenwerking tussen beide organisaties uitermate goed verloopt.

Rob Rosbergen van platformduurzaamheid Zuidplas geeft aan dat samenwerken misschien wel al de start is van iets duurzaams doen. En benadrukt ook nog eens dat het advies dat mensen in de Wereldwinkel kunnen krijgen volledig gratis is.

Wethouder Wybe Zijlstra onder andere belast met duurzaamheid, geeft aan dat we duurzaamheid natuurlijk niet alleen doen voor onszelf. Maar ook voor onze kinderen en mogelijk kleinkinderen en dat de wereldwinkel met zijn producten natuurlijk al zorgt voor een wat eerlijker verdeling. En dat duurzaamheid zorgt voor een eerlijkere verdeling van de natuurlijke grondstoffen over de verschillende generaties. Hij haalde ook nog even aan dat het bij de gemeente afgelopen donderdagavond een grote toeloop was bij de informatie avond over het aardgasvrij maken van de wijk Esse-Hoog in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Rob Rosbergen had al de hele tijd een hoge hoed op en hieruit haalde wethouder Wybe Zijlstra een lint met daarop de tekst “wij werken samen:. Dus vanaf nu kan iedereen terecht bij de Wereldwinkel voor advies over duurzaamheid!