Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

30.000 euro opgehaald tijdens goede doelen golfweek op golfbaan Hitland

​De jaarlijkse goede doelen golfweek op Golfbaan Hitland heeft een bedrag van 30.000 euro opgebracht voor meerdere goede doelen.

Gezelligheid, sportief en culinair genieten én goede doelen ondersteunen: dit alles stond centraal tijdens de Hitland Golfweek van maandag 11 tot en met zaterdag 16 september op Golfbaan Hitland. In samenwerking met de Rotterdam Charity club zijn diverse events georganiseerd voor vier goede doelen: Stichting Pallieter, Yess!, Giovanni van Bronckhorst Foundation & Leontienhuis. Bij de openbare events is de golfbaan kosteloos ter beschikking gesteld. Dankzij inschrijfgeld, een loterij en veiling is een totaalopbrengst van 30.000 euro bij elkaar gegolfd.

Een bedrag van 7.500 euro komt ten gunste van Giovanni van Bronckhorst Foundation; een goed doel dat geld inzamelt voor de gelijke kansen van kinderen in Rotterdam.
Voor Stichting Pallieter is een bedrag van 2.500 euro beschikbaar gesteld. Stichting Pallieter maakt zich in het algemeen sterk voor de zorg van zieke kinderen en zet zich onder andere in voor kinderhospices. Phyllis Lander was zaterdag aanwezig namens Stichting Pallieter om de cheque in ontvangst te nemen. Dankzij Dylan Weggeman van IGolf, die zijn, tijdens de loterij gewonnen 50 x 9 volledige rittenkaart ter beschikking stelde voor een veiling, kreeg Stichting Pallieter 650 euro extra. Dank je wel Dylan voor dit mooie gebaar. Richard Goud van Goud bedrijfshuisvesting ook bedankt voor het bieden en uiteindelijk winnen van de rittenkaart.

Voor Yess! is een bedrag van 2.500 euro beschikbaar gesteld. Dit is een weggeefwinkel in de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam. Zij geven verspakketten aan gezinnen die het hard nodig hebben.
Het resterende bedrag van 15.500 euro komt ten gunste van het Leontienhuis, zij helpen mensen met een eetstoornis.

Stichting Dada is het goede doel van de oktober verkoop, als startbedrag krijgen zij 2.000 euro uit de Golfweek opbrengst.

Foto: Baanmanager Jolanda Stoop-Serné reikt de cheque uit aan Phyllis Lander van Pallieter.