Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Herfstfeest bij Boer en Buurt

Een goed verhaal; dat hebben de boeren, telers en producenten die zaterdag 7 oktober naar het Herfstfeest van Buurderij Zevenhuizen en natuurinclusieve teler Boer&Buurt komen. Ze brengen hun waar mee en lichten hun werkwijze toe. Van 10.00 tot 16.00 uur laten zij zich graag het hemd van het lijf vragen.

Vanaf de opening om 10.00 uur tot laat in de middag, klinkt er zaterdag daarnaast muziek op het marktplein voor de Buurderij aan de Eendrachtsweg 1A. Een kleine twintig muzikanten uit Zuidplas en de regio (De Woef, CoverLover Live, Thea, Sweet Lake Ukes, Two of the 7 Sisters, the Kyra Family en Mess Around) tekenen daarvoor.
Het Herfstfeest is gratis toegankelijk voor alle buren van Boer&Buurt/Buurderij Zevenhuizen en iedereen uit Zuidplas en omgeving die kennis wil maken met goed eten van dichtbij, wil proeven, ontmoeten en ontspannen en/of de mogelijkheden wil bekijken om zelf een rol te spelen in lokale voedselproductie.

Bodemherstel en natuurontwikkeling
Achter de Zevenhuizense Eendrachtsweg 1A wordt sinds drie jaar geboerd voor de buurt. Dat gebeurt zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest en op een manier die bijdraagt aan bodemherstel en natuurontwikkeling. Buren zijn welkom om met de teler te kijken op de akker en in de voedseltuin, kunnen wekelijks producten bestellen en op zaterdagochtend afhalen tijdens een bijeenkomst bij Buurderij Zevenhuizen.

Ook andere telers en producenten – uit Zuidplas, de regio en soms wat verder weg – zijn aangesloten bij en leveren aan de Buurderij. Allen werken volgens de principes van ecologische, biologische of biologisch-dynamische teelt of veehouderij.

Naast een plek voor lokale voedselproductie, is Boer&Buurt/Buurderij Zevenhuizen een plek waar vrijwilligers bezig kunnen zijn met zaaien, oogsten, wieden en andere werkzaamheden op het land, en met de uitgifte van producten tijdens de bijeenkomsten op zaterdagochtend.