Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Dode hoekles op scholen in Nieuwerkerk

Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas gaf afgelopen maandag dode hoek lessen aan de groepen 7 en 8 op verschillende basisscholen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ondanks dat een vrachtwagenchauffeur veel spiegels tot zijn beschikking heeft, zijn er toch plekken waar hij je niet kan zien. Om dat duidelijk te maken, zaten er steeds groepjes leerlingen in de cabine van de vrachtwagen waarna hun klasgenoten voor of naast de vrachtwagen gingen staan. Binnen in de vrachtwagen moesten ze dan kijken of ze hun mede klasgenoten konden zien. Wethouder Daan den Haas kwam ook nog even voorbij, om ook het belang van goede kennis van de dode hoek te onderstrepen.

Na de praktijkles bij de vrachtwagen werd met een film met vragen erin de kennis van de leerlingen getoetst. Waarbij natuurlijk werd gekeken of de leerlingen de twee stelregels goed hadden onthouden, namelijk: blijf ruim rechts achter de vrachtauto en houd minimaal 3 meter afstand.

Voor wie meer informatie wil over de dode hoek, kan kijken naar: Wat is de dode hoek? | Veilige Feitjes | Veilig Verkeer Nederland – YouTube