Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Vier uw vierdagen

Het echtpaar trouwde 70 jaar geleden op 9 september in Delft. Mijnheer Vrijenhoek werd geboren in Pijnacker en Mevrouw J.C Vrijenhoek – Nowee in Schipluiden. Beide werden geboren in het mooie jaartal 1929 en zijn nu ook beide 94 jaar oud. Voor ze een jaar geleden naar Nieuwerkerk aan den IJssel verhuisde hebben ze 34 jaar lang in Capelle aan de IJssel gewoond. En sinds een jaar wonen ze hier samen in verzorgingshuis de meander, wat natuurlijk uniek is. Samen genieten ze daar nog van hun oude dag. Burgermeester Han Weber is de 3de burgermeester die ze inmiddels heeft mogen feliciteren, want bij 60 en 65 waren er verschillende burgemeesters in Capelle aan de IJssel.

Het paar heeft 3 dochters (van 67, 66 en 62) en had 1 zoon, welke helaas is overleden door een tragische ongeval. Ze hebben ondertussen ook 7 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Mijnheer Vrijenhoek heeft mevrouw leren kennen bij de kerk als was er al eens veraf contact geweest bij de werkgever waar ze toen beide werkte. Daar zwaaide ze weleens naar mekaar van eerste verdieping naar de begane grond. Daar viel mevrouw op door haar mooie haren verteld hij trots en dat heeft ze nog steeds!
Mijnheer heeft 30 jaar bij de Shell gewerkt en tot hij op een gegeven moment met vervroegd pensioen ging. Maar ondanks zijn pensioen zat hij nooit stil, zo bleek hij bleek namelijk een zeer kundige klusser. Zeer handig toen hun 3 dochters gingen trouwen en een huisje kregen en al snel ging de ronde dat mijnheer handig was, dus er was altijd wel wat te doen.

Mevrouw zorgde voor de kinderen en was later ook mantelzorger voor haar ouders, ze noemde zichzelf het “was vrouwtje”

Ondanks het tragische ongeval van hun zoon hebben ze nooit bij bakken neergezeten, waren ze actief bij lotgenoten groep en hielpen ze ook andere met dierbaar verlies. Ze hebben altijd alles gevierd! Mijnheer zegt dan ook “vier u vierdagen”. Alle dingen werden gevierd, daarnaast reisde ze ook graag. En deden van alles met hun kinderen en later met de kleinkinderen. Ze waren altijd bij alle belangrijke dingen, helaas lukt dat hun nu niet meer.

Wat hun geheim is weet de verzorgster heel goed te vertellen: “hou van mekaar, zorg voor mekaar
en maak ook af toe gewoon lekker ruzie (om vervolgens natuurlijk weer goed te maken).

Vanwege hun leeftijd hebben ze afgelopen zondagmiddag een klein feestje gevierd in de meander met een aangeklede borrel, iets waar ze heel erg naar uitkeken.