Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Tweede school met een leerorkest in Zuidplas

Naast de Loofboom in Nieuwerkerk aan den IJssel is er nu een tweede leerorkest en wel op St Jozefschool in Moordrecht. Maandagmorgen 11 september om 9:00 uur, ging de eerste les van de Leerorkest formule van start. In het dorp Moordrecht is dit het eerste leerorkest, het project valt te vergelijken met in “Muziek in de klas” waar o.a. koningin Maxima een grote rol in speelt.
Wethouder Cultuur & Erfgoed, Frans Klovert kon helaas niet aanwezig zijn. Bij de start van het eerste leerorkest vorig jaar, vertelde dat hij nooit een instrument had kunnen spelen als kind, maar alleen mocht zingen. Maar dat hij dat niet ging doen, omdat dan het schoolplein gelijk leeg zou zijn.

Bij de Leerorkest formule werkt de St Jozefschool nauw samen met MOZ-art Muziekschool. De leerlingen van groep 5 gaan instrumentaal onderwijs krijgen op de instrumenten viool en contrabas gedurende het schooljaar 2023/2024. De in totaal 25 lessen worden gegeven onder schooltijd.

Belang van muziekeducatie
Muziekeducatie geeft positieve effecten op de groepsdynamiek en de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Muziekeducatie heeft invloed op het leren luisteren naar elkaar, ontwikkelt taalverwerving, ontwikkelt en ontwikkelt emotionele intelligentie. Muziekeducatie ontwikkelt creativiteit, associatief denken en verbeeldingskracht.

Kijk voor meer informatie over het leerorkest op https://www.leerorkest.nl/