Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Zovoorelkaar.nl digitale ontmoetingsplek voor heel Zuidplas

Vrijwilligerswerk vinden, het laatste nieuws uit jouw buurt, dorp en de gemeente krijgen en inschrijven voor een leuke activiteit. Het kan allemaal via de nieuwe website www.zovoorelkaar.nl Deze website is een initiatief van Stichting ZO!. Ed Lugthart (directeur-bestuurder van ZO!): “Met Zovoorelkaar.nl willen we inwoners, verenigingen, ondernemers en andere organisaties nog meer verbinden met elkaar. Met deze website maken we het leven in de dorpen samen mooier.”

Op Zovoorelkaar.nl heeft het Vrijwilligers Informatie Punt een plek gekregen. Ook is het inschrijven voor activiteiten van BRAinS te vinden op deze site. Daarnaast staat er een zeer uitgebreide Doe Mee Gids online. Dit is de sociale kaart van Zuidplas. Het is een overzicht van organisaties, verenigingen en initiatieven die inwoners helpen om zich gezond en vol energie te voelen en mee te doen in de maatschappij. Denk aan sportclubs en culturele verenigingen, maar ook aan bijvoorbeeld organisaties waar je terecht kunt met vragen over ontmoeting, welzijn en omgaan met geld

Ed Lugthart over deze site: “We waren op zoek naar een dynamische plek op het internet waar we kunnen laten zien hoeveel er al in de dorpen van Zuidplas gebeurt. Iedereen kan nieuwsartikelen, activiteiten en buurtberichten plaatsen. ZO! heeft het initiatief genomen, maar deze site is van en voor iedereen in Zuidplas. We hopen dat veel mensen actief worden op dit platform zodat het een dynamisch digitaal dorpsplein wordt.”

Voor ZO! is deze nieuwe website een perfecte aanvulling op de site www.stzo.nl, die uiteraard ook blijft bestaan. Op www.stzo.nl staat alle statische informatie. Als je iets wilt opzoeken, wilt weten bij wie je moet zijn of algemene informatie wilt over een dienst van ZO! dan ben je daar op de juiste plek. Op www.zovoorelkaar.nl staan onder meer de evenementen, alle activiteiten waar mensen zich voor kunnen inschrijven en een gevraagd/aangeboden-prikbord. De site is voor iedereen toegankelijk op je smartphone, tablet, laptop en vaste computer.