Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Een bruisend Nieuwerkerk Bruist

Op zaterdag 9 september konden we genieten van een nieuwe editie van Nieuwerkerk Bruist. Het beloofde een bruisende dag vol plezier, cultuur, muziek en activiteiten te worden.

En wat een geslaagde dag was het. Om 10 uur trapte de big band River de zonovergoten dag af op de Dorpsstraat ter hoogte van de Beleef store. Tegen de tijd van de officiële opening om half 11 hing er al een gezellige sfeer en sloten steeds meer mensen aan op de braderie en genoten van de muziek.

Voorafgaand aan de officiële opening door burgemeester Han Weber hield Marjan van Huize Mooisteen een korte introductie en vertelde waarom ze dit initiatief hebben opgezet. Het voornaamste doel is om Nieuwerkerk weer te laten bruisen. En hier blijft het niet bij, er zal nog meer georganiseerd worden om dat te bereiken, aldus Marjan.

Burgemeester Han Weber sluit hierbij aan met “Waar het bruist wordt ondernomen, zo krijgen we een leuke levendige Dorpsstraat.” Na de opening werd er genoten op de braderie en konden er oerhollandse spelletjes gedaan worden rondom de Oude kerk.

Om 13.00 was er de mogelijkheid om een speurtocht te volgen vanaf de Game-Inn naar de muziekschool Moz-art. Daarop aansluitend volgde een muziekproeverij en spelerij in de muziekschool.

De feestelijke dag sloot af met een geweldig optreden van de big band River op het buitenterrein van Moz-art. Nieuwerkerk Bruist werd georganiseerd door Bruiscafé Nieuwerkerk en is een initiatief van Moz-art, the Game-Inn i.s.m. Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas en Stichting Zo!

Een fotocollectie van de opening is te vinden op: Facebook

(Tekst en foto’s Anne Madsoleh)