Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Droomdebuut bij Zevenhuizense pubquiz voor Montessorischool uit Nieuwerkerk

Op vrijdag 8 september begon de vermaarde Zevenhuizens pubquiz aan het zevende seizoen. Al zes jaar is de pubquiz in Theater Swanla, die bedoeld is om het theaterprogramma te promoten, immens populair. Ook het zevende seizoen begon met een groot aantal deelnemers. Onder de 24 deelnemende teams waren ook minstens drie nieuwe teams. Één nieuwkomer maakte een droomdebuut. MontiUno, een team van de Montessorischool uit Nieuwerkerk, ging meteen op overtuigende wijze met hoofdprijs naar huis.

Voor de Zevenhuizens ronde, waarmee de pubquizavonden altijd geopend worden en waar een aperte prijs mee kan worden gewonnen, was een shootout nodig tussen, hoe kan het ook anders, twee teams uit Zevenhuizen. DKC/ZVH (de kaartclub van ZVH volleybal) moest het opnemen tegen La Familia. Nico Perdijk gokte het schadebedrag van de oudejaarsviering in Zuidplas het beste, al zat hij er toch nog flink naast. Hij won voor zijn team een grote schaal met bittergarnituur.

In de echte pubquiz, die gespeeld wordt over tien rondes was de strijd vooral spannend om de tweede en de derde plaats. Het team van de Vereniging Molenvrienden, de Don Quichottes haalden net een half puntje meer dan Sqnutzy und sein Freunden. Met 59,5 punt werden zij verrassend tweede. Nog verrassender was de prestatie van één van de drie nieuwkomers. Team De Pico, ook nieuw, eindigde nog in de onderste regionen, maar de twee teams van de Montessorischool uit Nieuwerk, onder de namen MontiUno en MontiDue deden het opmerkelijk goed. MontiUno verraste alle aanwezigen door niet alleen meteen de eerste plaats te veroveren, maar dat bovendien te doen met een ongebruikelijk grote afstand van nummer twee. Met 66 punten haalden zij zesenhalf punt meer dan de Don Chuichottes.

Op vrijdag 15 september vindt de tweede aflevering plaats van de 30e pubquiz. Inschrijven heeft geen zin meer, want ook deze aflevering is stijf uitverkocht. Inschrijven is wel mogelijk voor de twee pubquizzen van november, die plaatsvinden op 10 en 17 november. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 16 september, 10.00 uur door een mail te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl. Teams moeten uit minimaal vier personen bestaan en mogen uit maximaal acht personen bestaan. Deelname kost € 5,- per persoon.