Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Succesvolle start bouw woonzorglocatie De Zevenster

Op 26 oktober vierden de bewoners en medewerkers van WelThuis De Zevenster, samen met gemeente Zuidplas en bouwbedrijf De Vries en Verburg, feestelijk de start bouw van de nieuwe locatie. Een van de bewoners van de huidige locatie, de heer van der Wel, mocht vanaf de heimachine de eerste paal slaan. WelThuis De Zevenster biedt waardevolle zorg en een warm thuis aan ouderen en chronisch zieken in Zuidplas en omgeving. Vanaf begin 2025 vanuit een toekomstbestendige locatie.

Prachtig
De heer van der Wel klom in de heimachine om symbolisch de eerste paal te slaan. “Na jarenlange betrokkenheid, eerst als vrijwilliger en nu als bewoner, is het mooi om te zien dat het nu echt gaat gebeuren. Prachtig om mee te maken.”

Thuisgevoel
Na de het slaan van de eerste paal nam Dirk Pansier van Fundis Vastgoed het woord. Hij verwelkomde alle bewoners die alles vanaf een veilige afstand konden volgen. “Dit wordt de ideale locatie om de bewoners een thuisgevoel te geven, waarbij kwaliteit van leven en zorg centraal staan. Er gaat ook veel aandacht uit naar de betrokkenheid van naasten en van de lokale gemeenschap. Mede dankzij de inzet van de cliëntenraad.”

Positieve impact
Wethouder Daan de Haas: “Ik ben blij dat deze voorziening in het hart van Zevenhuizen staat, want De Zevenster hoort bij Zevenhuizen. Het maakt mij dan ook trots dat het gelukt is om deze voorziening hier te houden. Dit wordt het centrum van zorg in Zevenhuizen.”

Meer dan verheugd
Het bouwbedrijf De Vries en Verburg is meer dan verheugd om betrokken te zijn bij dit project. Zij kijken ernaar uit om de nieuwbouw te realiseren volgens de hoogste bouwnormen en kwaliteitseisen. Het gebouw is straks energieneutraal en van alle gemakken voorzien.

Eigentijds en comfortabel
Na de symbolische start bouw konden genodigden onder het genot van gebak bijpraten en vooruitblikken op de veelbelovende toekomst. De locatie biedt straks een eigentijdse en comfortabele woonomgeving aan ouderen en chronisch zieken, inclusief de nodige zorg en faciliteiten. De verwachting is dat de bewoners, maar ook de huisarts en kapper waarmee zij de huidige locatie delen, in het eerste kwartaal van 2025 kunnen verhuizen.

Blijf op de hoogte
Voor meer informatie over WelThuis en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, kunt u terecht op onze website: welthuis.nl.