Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Het kraaiennest samen met Rapalje in CAPSLOC

Afgelopen zaterdag stond er al voor 8 uur ’s avonds een rij voor CAPSLOC in Capelle aan den IJssel. Die avond was er een gezamenlijk optreden van shanty en folkkoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen samen met de Groningse band Rapalje.

De zaal stroomde vol en om half 9 kwam Het Kraaiennest op en zong een aantal nummers uit hun repertoire. De zaal zong mee met de bekende zeemans en folk nummers die werden gezongen. Na een tijdje kregen ze versterking van David Miles van Rapalje op zijn doedelzak.

Daarna werd er samen met Rapalje gespeeld en gezongen, het Kraaiennest verliet het podium en Rapalje ging verder met hun repertoire. Een aantal jaren geleden hadden beide ook in CAPSLOC opgetreden, waarbij Rapalje toen nog met een andere violist speelde. Hun oude violist Dieb is ziek geworden en kan niet meer mee naar de optredens, ook hier was hun (tijdelijke) violist Sabastiaan erbij.

Na de pauze was het weer de tijd voor het Kraaiennest om het podium te betreden, een 4-tal leden hadden hun zeemanskloffie omgewisseld naar een kilt en traden op die manier op. Na 2 nummers werd het podium weer overgegeven aan Rapalje die een show van bijna een uur gaven. Tegen half 12 kwamen de mannen van het Kraaiennest er weer bij en werden nog wat nummers samen gezongen. Toen had David Miles een verzoeknummer aan het Kraaiennest die daarop het nummer het kleine café aan de haven inzetten wat door de zaal hard werd meegezongen. Toen was het toch echt tijd voor het laatste nummer en stond Rapalje met branden fakkels op het podium.

Toch was het feest nog niet voorbij, want het publiek kreeg ook nog verschillende toegiften. Als met al gingen de meeste mensen pas rond 12 uur CAPSLOC weer uit. En hadden ze genoten van het mooie gezamenlijk optreden.

Een uitgebreide foto collectie (ook met foto’s van de repetitie en het klaarmaken van het gezamenlijke eten) is te vinden op: Facebook