Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Zin van Bewegen bij de Zonnebloem afdeling Moordrecht

Op 7 september jl. waren Natalie Hofman en Raymonde v.d. Bas van Zin van Bewegen te gast bij de Zonnebloem afdeling Moordrecht.

Iedere dag ben je afhankelijk van het functioneren van je lichaam, aldus Natalie in haar openingswoord. Door ouderdom of ziekte is een functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Beweegadvies voor ouderen: 150 minuten per week , verspreid over meerdere dagen. Matig intensief bewegen b.v. wandelen, fietsen, zwemmen, flink doorwerken in het huishouden of in de tuin.
Steeds meer onderzoeken wijzen uit, dat ouderen meer eiwitten nodig hebben om hun spiermassa zo lang mogelijk te behouden. Eiwitten komen o.a. voor in kwark, vlees, vis en eieren.

Vervolgens doet iedereen mee met spier en botversterkende oefeningen. Een extra glaasje water en een waterijsje voor alle aanwezigen vielen in de smaak.
Stoel yoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie, vertelde Raymonde vervolgens. Samen met Raymonde doen we een aantal oefeningen waarna we rekken en strekken. Een lekker drankje en een heerlijke fruitspies hadden we wel verdiend op deze uitzonderlijk warme middag. Een bloemetje voor de meisjes van “Zin van Bewegen”, meer dan verdiend.