Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Zuidplas verwelkomt nieuwe inwoners met Bustour-de-Zuidplas

Hoe kom je als nieuwe inwoner gauw iets te weten over leuke en interessante bezienswaardigheden in de gemeente? En al helemaal in een gemeente met een groot grondgebied, veel water en verschillende dorpen? Precies, dan ga je mee met de Beleef Zuidplas Bustour-de Zuidplas!

Vorige week reed hij voor het eerst met nieuwe inwoners en statushouders kriskras door gemeente. Ze ontvingen een tasje met lekkers voor onderweg en aanvullende informatie als naslagwerk. Op een aantal stopplekken stonden gidsen klaar om de inwoners verhalen te vertellen, waaronder Gerdien Tober bij het Abraham Kroesgemaal, Daniël de Witte bij Jachthuis The Jolly Duck en Marie-José Schrage bij de Steenovens. Coördinator van het Vrijwilligers Informatie Punt van Stichting ZO Jolanda van der Maas gaf bij De Koeienstal voorlichting over vrijwilligerswerk. Aan boord van de bus kregen de inwoners van Team Beleef Zuidplas van alles te horen over het gebied.

Ideeën opdoen voor dagje uit
De Bustour-de-Zuidplas is ter inspiratie. ‘We willen onze inwoners enthousiasmeren en uitnodigen om gebruik te maken van de vele recreatieve en culturele mogelijkheden in ons mooie waterrijke gebied. Vooral hopen wij dat iedereen met veel plezier terugkomt voor een dagje uit. Er is hier zoveel te beleven”, aldus een trotse burgemeester Han Weber die de inwoners toesprak en uitzwaaide.

Volgende Bustour-de-Zuidplas?
Iedere nieuwe inwoner ontvangt een uitnodiging voor de Bustour-de-Zuidplas na inschrijving in het bevolkingsregister. Geen kaartje ontvangen? Stuur dan een mail naar beleefzuidplas@zuidplas.nl voor deelname aan de bustour.
De volgende Bustour-de Zuidplas vindt plaats in de herfstvakantie.