Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Tennislegende Tom Okker bij start OldStars tennis in Moerkapelle


Op maandag 4 september zijn alle 55-plussers uit Moerkapelle en omgeving welkom bij TV Love ‘70 om gratis kennis te maken met OldStars tennis. De kick-off staat onder leiding van de tennislegende Tom Okker. OldStars verbindt mensen zodat zij samen fit ouder worden en een leven lang bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off met Tom Okker op 4 september kan via Irene Zorg, tennispadelmetzorg@outlook.com of 06- 371 720 32.

OldStars bij TV Love ‘70
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Tennisbond in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Tennis is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis.


Het programma voor de kick-off op 4 september
9:30 inloop
9:45 welkomstwoord en Tom Okker aan het woord
10:00 start training met warming-up
Na de kick-off op 4 september komt de groep wekelijks op maandag vanaf 9.30 uur bij de vereniging bij elkaar.


Samen fit ouder worden met OldStars
Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland
laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partner Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.
Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars Vitaal richt zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds viert dit jaar haar 70 jarige bestaan. Wij zetten ons samen met partners,
donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!