Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle Zevenhuizen

Jeugdvakantieweek week 1 gestart

Vandaag de start van de jeugdvakantie week Zevenhuizen / Moerkapelle / Moordrecht, traditie getrouw de eerste week van de zomervakantie. Die van Nieuwerkerk is altijd in de laatste week van de zomervakantie. Zo vonden er vandaag op het Plein voor Op Moer in Moerkapelle verschillende pleinactiviteiten plaats. BSO Ganzennest samen met de stichting Zo organiseerde het evenement.

Vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur waren er allerlei attracties beschikbaar, zoals een uitdagende stormbaan, een vrolijk springkussen en een spannende grabbelton.

Naast de leuke activiteiten was er ook een donatiepot geplaatst waar ouders vrijwillig een bijdrage in konden doen. De inkomsten van deze donaties gingen dit jaar naar Stichting Make-A-Wish, een organisatie die zich inzet om wensen van ernstig zieke kinderen te vervullen.

Het Plein voor Op Moer was gevuld met vrolijke geluiden, lachende gezichten en een gezellige sfeer. Gro-Up kinderopvang was aanwezig om de begeleiding te verzorgen en ervoor te zorgen dat alles in goede banen werd geleid.

Later in de middag vond in Zevenhuizen de officiële opening van de Jeugdvakantieweek plaats. Dit keer was ervoor gekozen dat te doen bij de spectaculaire goochelshow van Illusionist Mat’s Magic Illusion. De show begon om 15:00 uur en Mat’s Magic Illusion verbaasde het publiek met zijn goocheltrucs. De show zat boordevol interactie, humor en prachtige acts die jong (en oud) versteld deden staan. Aan het einde van de show kwam ook wethouder Wybe Zijlstra helpen bij een act, waarbij nadat er eerst iets in de brand gestoken was. Er toch nog een vlag van de jeugdvakantieweek uit het metalen bakje kwam, deze vlag symboliseerde de start van de jeugdvakantie week. De komende dagen zijn er nog tal van activiteiten, deze zijn te vinden op www.stzo.nl/jvw.

De komende dagen vullen we ons facebook album aan met foto’s van de andere activiteiten, deze zijn hier te vinden: Facebook