Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Verrassende winnaar bij eerste editie van laatste pubquiz van seizoen

In een tot de nok toe gevulde theaterzaal van Dorpshuis Swanla vond op vrijdag 12 mei de eerste editie plaats van de 29e aflevering van de Zevenhuizense pubquiz. Deze editie kende een verrassende winnaar.

Maar liefst 31 teams uit alle dorpen van de gemeente Zuidplas en uit onder andere Bleiswijk, Zoetermeer en Rotterdam namen deel aan de eerste editie van pubquiz 29. Al zes jaar staat de pubquiz in Zevenhuizen garant voor een oergezellige avond met honderden deelnemers. En ook deze keer waren er weer teams bij die voor het eerst meededen. De Zevenhuizens ronde, waarin de deelnemers onder andere moesten weten wat smotten is en hoe de nieuwe molenaar van de bovenmolen heet, kende in eerste instantie twee nummers één. Een shoot-out tussen Leendert Karreman van het team van de VVD en zijn zus Suzanne Adegeest-Karreman van familieteam Sleur leverde winst op voor team Sleur. Suzanne kwam het dichtst bij het juiste gewicht van de vorig jaar door Aris Molenaar uit Moerkapelle gekweekte reuzenpompoen. De schaal met bittergarnituur werd door de familie dankbaar in ontvangst genomen.

De echt pubquiz, over 10 rondes, waarin 82 punten zijn te verdienen, kende een nummer drie in Nee is ook een antwoord, dat onder een andere naam al eerder in de prijzen was gevallen. Om de eerste prijs moest eerst nog een shoot-out gespeeld worden tussen team Triviacrackers, dat vaak tot de top drie behoort, en team Wasberen, een familieteam uit vooral Zevenhuizen en Moerkapelle. Dit team, dat al wel vaker in de top tien terecht was gekomen, had nog nooit had gewonnen. Beide teams haalden met 68 punten net één punt meer dan de nummer drie. Team Wasberen wist het best wat Amerika ooit ongeveer voor Alaska aan Rusland had betaald en mag komend seizoen gratis naar de voorstelling van Sjaak Bral, met daaraan voorafgaand een maaltijd. De Triviacrackers spelen een volgende pubquiz gratis mee en krijgen vooraf ook een maaltijd en de nummer drie mag gratis naar de voorstelling van Maartje en Kine.

De teams die voor het eerst meededen wisten één ding zeker: volgende keer zijn ze er weer bij. De pubquiz van 26 mei is volledig uitverkocht, maar op 27 mei, om 10.00 uur ’s ochtends start de inschrijving voor de quizzen van 8 en 15 september. Deelnemen kan met een team van minstens vier en maximaal acht personen en kan door een mail te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl.