Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lampionnenoptocht 2023 (Zevenhuizen)

De datum voor de lampionnenoptocht is zaterdag 28 januari 2023. Vertrek en aankomst zijn in Dorpshuis Swanla, in Zevenhuizen. Verzamelen van 18.45 uur en vertrek optocht om 19.00 uur.

Kom ook naar het feestje van Maximiliaan Modderman
Onderweg is er muziek en lekkers, en aan het einde zijn er voor best verklede kinderen of degene met de mooiste lampion leuke prijzen te verdienen. We volgen ook dit jaar weer het thema van de Nationale voorleesdagen. Dat is in 2023 het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman viert een feestje‘. Dus kom verkleed in het thema en maak kans op mooie prijzen! Ook prinsessen, draken en piraten zijn natuurlijk welkom. Je mag je knuffelbeest ook meenemen, want die horen er deze keer natuurlijk ook bij. En vergeet uiteraard je lampion niet!

Spannende optocht in het donker!
De route dit jaar is anders! Spannend in het donker, door een ander stuk van het dorp en door de Hennipgaarde en via dorpsplein weer terug naar Swanla. Bekijk hier de hele route.

Fakkelverkoop
Op deze donkere route is wat extra licht wel welkom. Uiteraard mag je naast je lampion ook een zaklamp meenemen, maar een met een fakkel lopen is natuurlijk helemaal te gek. Daarom verkopen we in het dorpshuis vooraf fakkels, zodat het extra sfeervol wordt en iedereen op de donkere stukken nog wat kan zien. Het aansteken van de fakkels kan buiten bij de vuurkorven bij aanvang van de wandeling.

1 fakkel voor € 4,-
2 fakkels voor € 6,-

Betalen bij voorkeur per pin. Gepast contant betalen kan eventueel ook, wisselgeld is niet aanwezig.

Ouders zijn ook welkom
Maximiliaan Modderman nodigt bij deze alle kinderen tot ongeveer 12 jaar uit Zuidplas uit om bij zijn feestje te zijn. Uiteraard mogen de kinderen hun ouders meenemen. Kleine kinderen mogen ook in een buggy of kinderwagen komen.