Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Vrachtwagenverbod in Dorpsstraat Zevenhuizen

Vanaf maandag 3 juli 2023 geldt een verbod voor doorgaand vrachtverkeer voor het zuidelijke deel van de Dorpsstraat in Zevenhuizen. Het besluit om een verbod in te stellen is genomen vanwege de overlast die bewoners en ondernemers ondervinden van zwaar vrachtverkeer in combinatie met niet onderheide woningen, die dicht op de rijbaan van de Dorpsstraat staan. Deze overlast uit zich in de vorm van trillings- en geluidshinder.

Definitief verkeersbesluit
Het definitieve verkeersbesluit is op 3 juli gepubliceerd in het Gemeenteblad en inwoners kunnen deze ook inzien op het gemeentehuis van 4 juli tot en met 15 augustus 2023. Als een inwoner het niet eens bent met dit besluit dan kan men in beroep gaan bij de Rechtbank in Den Haag. Inwoners hebbe daarvoor 6 weken de tijd vanaf datum publicatie.

Inwerkingtreding verbod op 3 juli
Na publicatie van het verkeersbesluit in het Gemeenteblad brengt de gemeente de bebording van het verbod voor vrachtverkeer aan in de Dorpsstraat tussen de Noordelijke Dwarsweg en de Burgemeester Boerstraat, met uitzondering van leveranciers voor de huisnummers 61, 63 en 122 ( Cafetaria Mainstreet en Pigmans Tweewielers). Gelijktijdig worden ook de zoneborden van de nachtelijke geslotenverklaring voor vrachtverkeer (tussen 22:00 en 6:00 uur) verwijderd.