Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Mediterraans Moordrecht openingsdag

Zaterdag 1 juli 2023 was de eerste dag van de derde editie van Mediterraans Moordrecht, de openingsdag had als titel ‘Fiesta del arte’ gekregen. Het Kerkplein was van 11:00 tot 18:30 de centrale plek waar kunstliefhebbers en feestgangers samenkwamen voor een dag vol kunst, straattheater en live muziek.

Het evenement begon met slagwerkgroep Afslag 9 om 11:00 uur, waarna om 12:00 uur de officiële opening plaatsvond. Geheel onverwacht werd deze gedaan door burgemeester Han Weber, die zelf ook een kijkje kwam nemen bij Fiesta del art. Helaas werkte het weer een deel van de dag wat minder mee, maar zoals de burgemeester zei, de was moet eerst nat zijn om te kunnen drogen. Dit als verwijzing naar de vele waslijnen die op het moment in Moordrecht hangen. Toen was het de beurt aan de sopraan Anjo van Hemert, zij betoverde het publiek met haar stem en deed een dansje met sommige aanwezigen. Hierna volgde Theater Voor Iedereen om 13:00 uur. Het koor Euterpe bracht om 14:00 uur prachtige melodieën ten gehore, terwijl The Lucky Loonies om 15:15 uur zorgden voor een vrolijke noot met hun muzikale optreden.

Voor degenen die altijd al hun innerlijke kunstenaar wilden ontdekken, bood het Vleerplein van 13:00 tot 17:00 uur een kunstworkshop voor jong en oud, georganiseerd door Atelier Teuneke. Hier konden de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en hun eigen meesterwerk creëren.

Terwijl het Kerkplein bruiste van activiteiten, was galerie Mevrouw Boon aan de Dorpsstraat 60 de ideale plek voor kunstliefhebbers. Schilders, tekenaars en kunstenaars streken hier neer om hun creativiteit live aan het publiek te demonstreren. Tussen de demonstraties door traden Euterpe om 12:30 uur, Anjo van Hemert om 13:30 uur en Theater Voor Iedereen om 15:00 uur op om de bezoekers te vermaken met hun optredens.

Het feest ging door tot in de avond met een mediterraans carillonconcert van Boudewijn Zwart op keyboard en Midori Conneman op de beiaard, dat om 20:00 uur vanuit de Dorpskerk klonk. De betoverende melodieën brachten de mediterrane sfeer tot leven en zorgden voor een passend einde van deze zonovergoten dag vol kunst en cultuur.

Naast alle artistieke hoogtepunten waren er doorlopende activiteiten zoals DJ Sero, speltafels verzorgd door Louise van The Game-Inn en mobiel straattheater, die de feestelijke sfeer versterkten.

Een fotocollectie van de eerste dag is te vinden op: Facebook