Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Opening nieuwe scoutinggebouw Moordrecht

Na een zeer lange aanloop waarbij zelf een moment van opgeven voorbij is gekomen is het dan toch gelukt en heeft de scouting Moordrecht afgelopen zaterdag hun nieuwe pand officieel geopend. Nadat in maart 2022 de eerste paal is geslagen, is het pand nu zo goed als af en zijn ze ook al verhuist vanaf hun oude locatie naar dit nieuwe pand. Het hijsen van de vlag door Kees en Kees stond eigenlijk gepland voor buiten, maar dit hebben ze door het slechte weer op zaterdagavond toch maar binnen gedaan.

Na verschillende toespraken van o.a. het bestuur, maar ook van het bouwteam. Waarbij tevens een bord werd onthuld met daarop de namen van het bouwteam, het bestuur en de betrokken bedrijven. Was het tijd voor een de wethouder om namens de gemeente wat te zeggen. Eigenlijk zou twee wethouders aanwezig zijn bij de opening, maar helaas lag wethouder Frans Klovert ziek in bed. Maar wethouder Daan de Haas was wel aanwezig, die had speciaal voor deze gelegenheid special gemaakte sjaal (met zijn naam erop) op gezocht, welke hij vroeger had gedragen toen hij zelf bij de padvinderij in Sneek had gezeten. Helaas kon hij zijn petje niet zo snel vinden.

Hierna volgde nog een aantal bedankjes aan sponseren die de bouw mede mogelijk hadden gemaakt en gaf lid van het bouwteam Bert Melles nog een een oud logboek met een verslag van districtswedstrijden die voor het eerst door een patrouille van Scouting Moordrecht werd gewonnen. Daarnaast heeft hij de club een wasmachine en droger aangeboden. En van scouting Nederland hebben ze een slackers slackline gekregen. Hierna kon de muziek worden gestart en kon het feest beginnen. En voor wie dat wilde kon je ook nog een rondleiding krijgen door het gebouw.

Het bestuur gaf aan dat het nieuwe clubhuis vooral tot stand is gekomen dankzij een goede samenwerking met de gemeente, de postduivenvereniging (die onder hetzelfde dak zit), de Rabobank en sponsoren. En dat ze hopen dat het nieuwe gebouw ook aantrekkingskracht heeft op nieuwe kinderen, die bij scouting een goede basis kunnen leggen voor de rest van hun leven.

Meer over het nieuwe gebouw is te vinden op: Nieuwbouw | Een nieuw gebouw voor Scouting Moordrecht!

En een fotocollectie van de openingsavond is te vinden op: Facebook – scouting Moordrecht (clubgebouw)