Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Dirk Hoogland winnaar 26e PANC VINK Top 12 schaaktoernooi

Zaterdag 3 juni organiseerde schaakvereniging De IJssel in samenwerking met Bouwbedrijf Frans Vink & Zn het 26e PANC VINK Top 12 schaaktoernooi voor topschakers uit de Zuidplasregio.

Winnaar van de hoofdgroep werd Dirk Hoogland. In 1997 en 1999 won hij, toen nog als inwoner van Nieuwerkerk a/d IJssel en lid van schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel, respectievelijk het 2e en 4e Zuidplas Top 12 toernooi. Daarna verhuisde hij richting Arnhem en was dus niet meer van de partij. Als oud-winnaar was hij vorig jaar present bij de jubileumeditie waar hij achter Henk-Jan Evengroen tweede werd. Dat smaakte naar meer en als gast was hij er dit jaar opnieuw en met succes dus. De tweede plaats was voor Jan Evengroen uit Moordrecht en Rob Hoogland, zoon van Dirk, uit Nieuwerkerk a/d IJssel eindigde als derde.

Winnaar van de tweede groep, de kandidatengroep werd Hans Ranft uit Nieuwerkerk a/d IJssel, gevolgd door de Waddinxveense deelnemers Derek Zuurmond en Ruud Bosch. Nummer een bij de teamvierkamp was het team van Nieuwerkerk a/d IJssel. Michel Vink, de zoon van Panc Vink, won de familiemeerkamp om ‘de beste vink’.