Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Geslaagde kunstexcursie naar het Kröller-Müller Museum: een dag vol Kunst, Gezelligheid en Vermaak

In samenwerking met de Zonnebloem (afdeling Moordrecht) en met financiële steun van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, J. Bos & Zonen en de Albert Heijn in Moordrecht, organiseerde galerie Mevrouw Boon op 4 juli jongstleden een kunstexcursie naar het Kröller-Müller Museum, een paradijs voor kunstliefhebbers op de Hoge Veluwe.

Een bont gezelschap, waaronder deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem Moordrecht, bewoners van Vivere, vrienden, kennissen, bekenden en vrijwilligers van de afdelingen Zevenhuizen en Waddinxveen, vertrok rond 10:00 uur richting Otterlo.

De twee dames van Entertainment De Vrolijke Noot, verkleed als Hélène Kröller-Müller en Vincent van Gogh, stapten ook in de bus om de deelnemers de gehele dag met hun grappen en grollen te vermaken.

Ter verduidelijking: “De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen vanaf achttien jaar met een lichamelijke beperking, en vooral voor hen die daardoor in een sociaal isolement dreigen te raken.”

Na de koffie of thee met een koek volgde een rondleiding in drie groepen langs topstukken van moderne meesters, met bijzondere aandacht voor het werk van Vincent van Gogh.

Na de lunch had iedereen de vrijheid om nog een rondje door het museum te doen of een kijkje te nemen in de beeldentuin. Sommigen kozen ervoor om in het buitenrestaurant in het zonnetje van een lekkere versnapering te genieten.

Bij het rode kunstwerk in de beeldentuin werd een groepsfoto gemaakt, waarna iedereen tevreden terug naar de bus ging.

Er werden nog wat versnaperingen uitgedeeld, de pet van Vincent ging rond voor onze chauffeur Frits en een gezellig muziekje klonk op de achtergrond.

Ondanks wat oponthoud onderweg waren we toch redelijk op tijd thuis. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.