Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

26e editie PANC VINK Top 12 schaaktoernooi

Op zaterdag 3 juni a.s. organiseert schaakvereniging De IJssel in samenwerking met Bouwbedrijf Frans Vink & Zn het 26e PANC VINK Top 12 schaaktoernooi voor topschakers uit de Zuidplasregio. Het betreft leden van de vier schaakverenigingen (De IJssel uit Moordrecht, Moerkapelle, SVN uit Nieuwerkerk a/d IJssel en WSV/Internos uit Waddinxveen) of schakers van andere verenigingen woonachtig in het Zuidplasgebied.

Vanwege verhindering van een aantal topspelers telt de hoofdgroep, de invitatiegroep, dit keer geen twaalf maar zes deelnemers die een dubbelrondige competitie spelen. Dit zijn Jan Evengroen en Pim te Lintelo voor De IJssel, Rob Hoogland voor SVN, Gerard van Ommeren voor Moerkapelle en Arno Luinenburg die speelt bij zowel Moerkapelle als WSV/Internos. Voorts als zesde deelnemer gastspeler Dirk Hoogland, de nummer twee van de voorgaande jubileumeditie.

Daarnaast is er een tweede groep met twaalf subtoppers uit de Zuidplasregio, de kandidatengroep,  waaronder een aantal jeugdige talenten en een teamvierkamp tussen viertallen van de vier verenigingen. In de VINK groep strijden familieleden van de sponsor om de ‘beste vink’.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 3 juni in Gebouw De Zespunt in Moordrecht. De invitatie- en kandidatengroep starten om 10.30 uur en vanaf 13.15 uur ook de vierkamp en sponsorgroep. De prijsuitreiking zal naar verwachting rond 17.00 uur plaatsvinden.

Op dit toernooi geen langdurig denkwerk, maar rapidpartijtjes van maximaal een half uur. Voor toeschouwers dus goed te volgen. Wie de toppers uit de Zuidplas in actie wil zien is van harte welkom. De toegang is gratis.