Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

BRAinS creatief van start gegaan

Afgelopen woensdag 27 september vond tijdens de activiteit Houtenknutsel en poffertjes de
aftrap plaats voor het nieuwe seizoen van BRAinS van Stichting ZO! Het openingswoord werd gedaan door wethouder Frans Klovert, die de aanwezige kinderen kon melden dat er 2.492 aanmeldingen waren ontvangen voor de najaars activiteiten van BRAinS.

Dit hoge aantal komt mede door het ruime aanbod van activiteiten in de brochure die eind augustus is uitgedeeld aan alle leerlingen die op een basisschool in de gemeente Zuidplas zitten. Daarna was het dit keer voor het eerst mogelijk om via de nieuwe manier in te schrijven, waarbij in een keer meerdere kinderen konden worden opgegeven. Ook nieuw was het feit dat er dit keer direct online betaald moest worden, waardoor kinderen geen munten meer mee hoeven te nemen naar de activiteit om die ter plaatsen te betalen.

Ook kinderburgemeester Saar Hoogendoorn was aanwezig om de prijswinnaar van het gouden letterspel
bekend te maken, dit is Jake van Weeghel uit groep 5 van Ixieje geworden. Na deze officiële handelingen knutselde 3 groepen van elk 12 kinderen de mooiste werkjes en aten ze elk een portie poffertjes. De activiteit vond plaats in wijkcentrum de Kroon in Moordrecht, daar werd ook de burendag gevierd.

De rest van de geplande activiteiten die BRAinS i.s.m. lokale verenigingen en andere aanbieders mogelijk maakt, vinden plaats in de periode vanaf eind september t/m eind januari 2024.