Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

15de verjaardag speeltuinvereniging IJsselkids

Zaterdag 13 mei werd de 15de verjaardag van speeltuinvereniging IJsselkids gevierd. Vanaf 11 uur konden de kinderen gratis naar binnen en voor 1 euro een stempelkaart kopen. Ze konden met de kaart, zich laten schminken, een pannenkoek halen, wat te drinken, een bakje kibbeling (bij de kraam van de visjuwelier uit de Koperwiek) en een snoepje. Ook konden ze cupcakes versieren, was er lego om de mooiste dingen mee te bouwen, prijzen winnen kon bij het rad van fortuin en er reed een treintje rond. Dit laatste was mogelijk gemaakt door de sponsorbijdrage van Aad Pausma.

De speeltuin zit al die tijd al op dezelfde locatie aan de Kleinpolderlaan, de plek die ze zelf graag wilde hebben. In de eerste jaren hebben ze de speeltuin uitgebreid met toestellen, daarna zijn ze oudere toestellen gaan vervangen. Met een groep vrijwilligers onderhouden ze het grootste deel van de speeltuin zelf en met bijvoorbeeld NLdoet acties waarbij er extra vrijwilligers die dagen komen helpen. Onder andere dit voorjaar om de speeltuin weer gereed te maken na de wintersluiting.

Er waren ruim 400 bezoekers op de verjaardag van de speeltuin, de hele dag kon iedereen lekker in het zonnetje zitten. De dag werd geopend door wethouder Frank Klovert, welke zelf ook een cadeau voor de jarige vereniging bij zich had, namelijk een cheque van 150 euro. Van dit soort bijdrage moet de speeltuin vereniging het ook hebben, want ze moeten alles bekostigen uit de intree gelden en de sponsorbijdrage welke ze in de loop van een jaar ontvangen.

Daarnaast kon men ook genieten van een broodje hamburger, broodje visfilet en kibbeling of een ijsje. De kinderen hebben zich de hele dag kunnen vermaken in de speeltuin, waarbij ook nog via het sportakkoord (van de sportstichting Zuidplas) er grote stormbaan en behendigheidsspelletjes er extra waren. En natuurlijk het treintje wat buiten het terrein een behoorlijke ronde reed. Louise van de Game-Inn kwam langs om het spel weerwolven te spelen met de kinderen die dat wilde.

Naast persoonlijke donaties van verschillend inwoners, hebben ook de volgende bedrijven en organisaties een bijdrage geleverd aan het feestje van de speeltuin: Jumbo Kraan, The Game-Inn, Het IJstaartje, Zeker Digitaal, De visjuwelier, Zeeman, Bloemenzee, Visspeciaalzaak R. & L. de Graaf, Garderobe For Men, Rooster’s, Alexanderhoeve, Bakker Klootwijk, lasergamenhuren.nl en stichting Cupcakes voor Kids. En natuurlijk ook de hulp die er was vanuit de stichting evenementen, die zorgde voor de kramen en het geluid.

Nadat de laatste kinderen vertrokken waren en alles weer was opgeruimd, konden de vrijwilligers nog even nagenieten van dit superzonnige verjaardagsfeestje onder het genot van wat te drinken en een stuk taart welke was gemaakt door de stichting cupcakes voor kids.

Een uitgebreide fotocollectie is te vinden op : Facebook