Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Gemeentelijke onderscheiding De Golfslag voor Alfred Huijser

Sinds een paar dagen is inwoner Alfred Huijser voorzitter af van de Christelijke Korfbalvereniging Nieuwerkerk aan den IJssel. Als blijk van waardering en dankbaarheid voor zijn jarenlange toewijding en vrijwillige inzet als voorzitter van CKV Nieuwerkerk en samenwerking met de gemeente bij projecten en maatschappelijke vraagstukken is hij vanmiddag gemeentelijk onderscheiden. Alfred Huijser ontving De Golfslag voorafgaand aan een wedstrijd van het eerste uit handen van burgemeester Han Weber.

Achtergrond
Alfred Huijser is 16 jaar voorzitter geweest van Christelijke Korfbalvereniging Nieuwerkerk en verrichtte daarnaast nog ander vrijwilligerswerk voor de vereniging. Gedurende zijn voorzitterschap was Alfred Huijser de drijvende kracht in de voorbereiding, het ontwerp en realisatie van Sporthal Kleine Vink als nieuw onderkomen van CKV Nieuwerkerk. Dat gold ook bij de aanleg van kunstgrasvelden op Sportpark Kleine Vink in 2013 en de verkleining daarvan in 2015. Hij is voor lange tijd een vast gezicht en aanspreekpunt geweest voor de gemeente Zuidplas en Sportstichting Zuidplas. Eerder (vanaf 2003) was hij ook lid van de PR commissie. Tijdens zijn voorzitterschap werkte CKV mee aan de opvang van Syrische vluchtelingen in 2015 in Sporthal Kleine Vink.
Hij heeft de vereniging kunnen professionaliseren naar een toonaangevende korfbalvereniging met veel jeugdteams op het hoogste niveau en met veel (gezinnen en) leden in de samenleving van Zuidplas.